Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

De zegen van de mobiliteitsvergoeding: de kritiek op de “cash for car” regeling van de regering was niet van de poes. De verandering van slim mobiliteitsbudget naar mobiliteitsvergoeding leek inderdaad slechts een minimale (r)evolutie te vermoeden. Niets is minder waar. Bedrijven hebben nu een tool in handen waar zij zelf mee aan de slag kunnen gaan en hun cafetariaplan aan kunnen hangen.


Bedrijfswagens steken in ons land de ogen uit en kwamen in een gemakkelijk vizier voor terugdringen van het fileleed en klimaatimpact. Zelfs diegenen die er van kunnen genieten willen soms andere mobiliteitsmogelijkheden, maar zaten “vast” in het bedrijfswagensysteem.


'Cash for car past' in een bredere logica om mensen uit te betalen in geld en hen zelf de keuze te laten. Werkgevers kunnen zo, conform het advies van de sociale partners, zelf slimme mobiliteitsoplossingen uitdenken via een virtueel budget dat je kan inzetten voor pakweg een e-fiets, speedbike of treinabonnement. Een cashcomponent in het mobiliteitsbudget werkt immers motiverend om het aantal verplaatsingen terug te dringen. Het dwingt mensen om na te denken over hun mobiliteitskeuze en de rekening te maken. Het is een financiële beloning voor wie zich minder verplaatst of zelfs dichter bij het werk gaat wonen. Ook dat resulteert immers in minder files en een kleinere ecologische voetafdruk, gezien het “mobiliteitsbudget” tot andere keuzes leidt waardoor gemiddeld aantal kilometers van bedrijfswagens daalt (tot wel 30%!). Inplanting van uw bedrijf en het voorzien van de juiste infrastructuur wint daarbij nog aan belang.


Een betere mobiliteitsaanpak loont, zowel voor werknemer als werkgever. Zowel de work-life balance van uw medewerkers, uw bedrijfscultuur als uw imago als werkgever varen er wel bij.


Een mobiliteitsstudie van VOKA Vlaams-Brabant geeft aan dat meer dan de helft (55%) van medewerkers volledig elektrisch zou kunnen rijden, op voorwaarde dat er voor exceptionele verplaatsingen een alternatief is. Nieuwe aandrijfvormen, autonoom rijden en deelmobiliteit komen allemaal op ons af.


U wil dus streven voor een zo optimaal mogelijke mobiliteit van uw werknemers. Neem hierin het voortouw en combineer een toekomstgerichte car policy met een multimodaal mobiliteitsbudget dat de keuzevrijheid en engagement van uw medewerkers verhoogt.


Bepalende elementen hierin zijn het opbouwen van een modulair “mobiliteits”park waar uw medewerkers flexibel op kunnen beroep doen en het bevorderen van een intelligente keuze door uw medewerker (informatie rond uw aanbod, het gebruiksprofiel van de medewerker, de mogelijkheden om de VAA (voordeel van alle aard) van medewerkers te minimaliseren).


En wat krijgt u er voor terug? Een groene mobiliteit met minder vervuiling, minder nood aan parkeerplaatsen, meer tevreden en geëngageerde medewerkers,…


In de voetsporen treden van bedrijven en organisaties begaan met onze omgeving en onze mobiliteit?


Kom luisteren naar de lezing “Van car policy naar future mobility”, op donderdag 9 februari 2017, van 14h – 17h, Oosterhoeve (ubeon)


Na deze sessie:

1. Hebt u de tools voor een car policy die vriendelijk is voor milieu en gezondheid

2. Hebt u een duidelijk beeld over de grote tendenzen naar toekomstige mobiliteit (Zero Emissions, Zero Accidents, Zero Ownership): aandrijfvormen - autonoom rijden - deelmobiliteit

3. Bent u voorbereid om de veranderingen naar aanleiding van het komende Mobiliteitsbudget (modaliteiten gekend in April 2017) goed aan te pakken

4. Hebt u een checklist welke aspecten mee dienen voorbereid bij het uitrollen van een volledig plan

5. Kan u het veranderingsproces rond toekomstige mobiliteit in uw organisatie in gang zetten

DONDERDAG 9 NOVEMBER 2017


Programma van 14h - 17h:

13h30 aankomst met koffie

14 – 17h Uiteenzetting met break

17h Napraten bij drankje


Deze sessie gaat door bij Gemeenschapscentrum De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel


Meer info en inschrijven: https://www.eventbrite.com/e/van-car-policy-naar-future-mobility-9nov2017-tickets-38933073872

Vragen? Mail [email protected]